Csoportos pszichoterápia

Pszichodráma/Monodráma

A pszichodráma olyan technika, amely az egyéni belső pszichés tartalmak, élmények, konfliktusok megjelenítésére törekszik. A módszert Moréno dolgozta ki, aki a csoporton belül teret kínált az egyénnek, hogy a drámajáték során megjeleníthesse önmagát, a problémáját és megoldatlan konfliktusait. Pszichodráma csoportokban a tagok váltakozva lesznek főszereplők (protagonisták), akiknek problematikája és annak lehetséges megoldásai jelentik a fő témát néhány csoport ülésen keresztül. 

Mi történik a drámában?

Ennek a technikának az egyik ereje abban rejlik, hogy az egyén átveszi és átéli a másik élethelyzetét, nézőpontját, szerepét. Mindent átélhet, ami eddig számára csak az ő nézőpontjának volt valóságos. Megérezheti a másik embernek az érzéseit, fájdalmait, örömeit és szomorúságát, megértheti, mit gondol. Ez a dráma egyik fő technikája,  úgy, hívjuk, hogy szerepcsere. Innentől ott dolgozik benne a másik hangja. És egyszer csak minden világos lesz, megérti ennek az embernek a választásait, viselkedését, tetteit és gondolatait. Így a játékban szerzett tapasztalat, az érzelmi katarzis és a játék alatt átélhető újfajta megoldások és viszonyulás megélése adja a terápiás hatás fő erejét. A tapasztalatok, érzések, élmények közössé tételén keresztül válik a játék a csoportfolyamat részévé.

Pin It

Részletes információk az általam vezetett pszichoterápiás csoportokról

Szolgáltatási díjak/keretek

Csoportos foglalkozás
1.900-2.500 Ft/óra

(Függ az adott módszertől, pontos információ az aktuális csoportnál.)

Segíthetek?

A terápiás lehetőségekkel kapcsolatos további információkért vagy bejelentkezéshez hívjon vagy írjon

Segíthetek?

A terápiás lehetőségekkel kapcsolatos további információkért vagy bejelentkezéshez hívjon vagy írjon

Rendelő

MÁS HANGON 
Tanácsadó és Pszichoterápiás Központ
1126 Budapest, Böszörményi út 34/A 
1. lh. Fsz. 1 ajtó

Kapcsolat

  • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


© Róza Ráchel 2021. Minden jog fenntartva.