Vigyázunk Önökre, vigyázzunk egymásra! Kérjük, olvassa el járvánnyal kapcsolatos tájékoztatónkat!   COVID tájékoztató

Küldetésünk, hogy a Nők személyiségének szép és természetes lelki formája újra felszabaduljon és érvényre jusson.

A csoportban feldolgozott mesék és történetek hatalmas erővel kezdtek el hatni sokunkra. Mindegyik mese mögött ott van az Ősi Természeti Asszony archetípusa, amely tartalmazza az anyaági származásunk lényegiségét. A feldolgozott történetek segítenek újra teremteni önmagunkat. A mesék adta elismerések által levedlik a régi bőrünk és új bőrt építünk magunkra. Ehhez a folyamathoz belépés szolgálnak Clarissa Pinkola, Farkasokkal futó Asszonyok meséi. A nőknek szóló mesékre úgy is tekinthetünk, mint egy kapura, amely bejárat a tudattalanba, ami nem más, mint egy szimbolikus folyamata a női beavatásnak.

Minden nő számára lehetséges a folyó alatti folyó elérése, vagyis az önismeret, az önfejlesztés. Ehhez azonban elköteleződésre és nagy motivációra van szükség. Ezt úgy is értheted, hogy egy szoba van, és oda több ajtón keresztül jutsz el. Ez lehet egy rendszeres mély meditáció, tánc, írás, festészet, imádság, éneklés, dobolás vagy bármilyen jelentősen megváltozott tudatállapot, amelyek különböző szinteken hatnak.

Klinikusként én a pszichoterápiát választottam.

Mit fogunk csinálni?

Az Integrál Nőiség Közösség mesefeldolgozó csoportját módosult tudatállapot elérésével fogjuk kezdeni. Benne megjelenítjük a Természeti Asszony archetípusát, ami abban fog segíteni, hogy általa képesek legyünk felismerni a legmélyebb női természetünk végtelen lehetőségeit. Hiszem, hogy nélküle a nő archaikus lélektana nem elképzelhető. Ez a zabolátlan, ősi asszony támogatja a belső és külső életünket. Meséiben feladatokkal tesz minket próbára, amiket el kell végeznünk ahhoz, hogy fejlődjünk.

Minden mese egy nagyobb fejlődési szakaszt szimbolizál, amely támogatja a személyiségünk felnövesztését.

Minden alkalommal egy mesét és a hozzátartozó feladatot veszünk végig közösen (lehet, hogy egy-egy mesénél több alkalmon át is elidőzünk). Elképzelhető, hogy az általunk teremtett energia mezőben (az online tér nem zavarja ezt) valamelyik mesefigurával, szimbólummal be fogsz azonosulni. Érezni fogod az erejét és jelentőségét. Lehet az is, hogy majd tovább álmodod a történetét. Ilyenkor számtalan gondolat, érzés és akár testi tünet megjelenhet, amit majd a mese naplódban kell lejegyezni a következő alkalomig.

Egy alkalom 2x1,5 óra. Az első blokkban mindig az előző hetek megélésein fogunk dolgozni. Célunk, hogy a mesék kapcsán felmerült hiedelmek, sémákat is megdolgozzuk. A második blokkban foglalkozunk egy új mesével vagy az előző mese egy újabb aspektusával.

Miért módosult tudatállapot?

Fontos a módosult tudatállapot, mert a verbális terápiák gyakran nem dolgoznak elég mélyen a nők számára fontos, mély problémákkal;

archetípusokkal, az intuíciókkal, szexuális és ciklikus dolgokkal, női életszakaszokkal, viselkedésekkel, kreativitással.

Ebben a megváltozott tudatban fogjátok újra meghallgatni a meséket.

A belső látás által megélhetitek és módosíthatjátok a felmerült elakadásokat.

Kiemelt témáink a mesék alapján

A tettes és az áldozat dinamikája, az intuíció visszaszerzése, a társas lét fájdalmai, a szerelem, a valahova tartozás kegyelme, az életerő stabilizálása, önmagunk megóvása, a legbensőbb énünkhöz való hazatalálás útja, az alkotás ereje, az áldott szexualitás visszaszerzése, a harag és a megbocsájtás lehetőségei, sebhelyeink, és végül maga a beavatás stádiumai.

Mivel ezek a mesék egymásra épülnek, fontos, hogy ne maradjon ki akár egyetlen alkalom se!

Részvételi információk

Időtartam alkalmanként
2x1,5 óra, ha szükséges pici szünettel. Minden hónapban egyszer fogunk találkozni, 16-19.00 óráig. Ehhez a Zoomot használjuk.

A csoport létszáma
A csoport min. 5 fővel indul. A maximális létszám 15 fő, efelett már nem leszünk hatékonyak. 

Részvételi díj
5000Ft/fő/alkalom, amit minden foglalkozás előtt kell átutalni.

Összesen 15 alkalmat terveztem, ez a tematika megegyezik a Farkasokkal futó Asszony című könyv meséinek számával. Ettől való eltérés elképzelhető, attól függően, hogyan haladunk majd. Az első három alkalom után fogunk elköteleződni, ami azt jelenti, hogy onnatól lesz zárt a csoportunk. Így tudom biztosítani a feldolgozó munkánk intimitását, biztonságát.

A dátumok módosításának jogát fenntartom.

Időpontok

2020. október 09. 
2020. október 30.
2020. november 20.
2020. december 18. 

2021. január 08.
2021. január 29.
2021. február 12.
2021. február 26.
2021. március 05.
2021. március 26.
2021. április 09.
2021. április 30.

Ez a csoport BETELT, jelentkezni már csak a 2021. január 22-én induló csoportba lehet.

Új csoport

2021. január 22.
2021. február 05.
2021. február 19.
2021. március 12.
2021. április 02.
2021. április 23.
2021. május 14.
2021. június 04.
2021. június 25.
[nyári szünet]
2021. szeptember 03.
2021. szeptember 24.
2021. október 15.

A 2021. január 22-én induló új mesefeldolgozó csoportba az alábbi űrlapon jelentkezhetsz.

Jelentkezés mesefeldolgozó csoportba

Kérlek, írd be a neved!
Kérlek, add meg az e-mail címedet!
Kérlek, add meg a telefonszámodat!
Kérlek írd meg, hogy miért jelentkezel az online mesefeldolgozó csoportba.
Kérjük fogadd el az adatkezelési nyilatkozatunkat.
Invalid Input
Pin It

Rendelő

MÁS HANGON 
Tanácsadó és Pszichoterápiás Központ
1126 Budapest, Böszörményi út 34/A 
1. lh. Fsz. 1 ajtó

Kapcsolat

  • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


© Róza Ráchel 2021. Minden jog fenntartva.